A  A

Responsive webdesign

Home » Blog » Responsive webdesign

Responsive webdesign

Kent u de term responsive webdesign? Deze wordt steeds vaker gebruikt en daarom geven we u hier graag wat meer uitleg over. Vroeger moesten de webdesigners rekening houden met één schermgrootte. Hierbij moest een website standaard 960 pixels breed zijn. Maar inmiddels is het een en ander wel wat veranderd. Daar kunt u vast en zeker ook wel over mee praten. Op uw mobiele telefoon wilt u namelijk ook graag een website kunnen bekijken en wie heeft er tegenwoordig nou geen mobiele telefoon? Waar u ook bent, u kunt even wat opzoeken, het weer, het nieuws, de files enz. Websites moeten toegankelijk zijn op uw mobiele telefoon en daar komt responsive webdesign om de hoek kijken. Steeds meer mensen maken gebruik van de mobiele telefoon en internet, misschien wel meer dan dat zij daarvoor een pc opstarten. Ook kiezen veel mensen voor tablets en grote beeldschermen. Deze apparaten hebben een verschillende schermgrootte. Hierdoor bestaat de standaard breedte van 960 pixels niet meer, er is meer nodig.

Maar wat is responsive design dan precies?
Als u voor responsive webdesign kiest dan wordt de website flexibel opgezet en deze schaalt mee met de schermgrootte van het apparaat waar de website op bekeken gaat worden. U kunt het scherm van uw browser schalen. U ziet dan dat de website zich aanpast aan de schermbreedte. Als de bezoeker van een website een groot beeldscherm heeft, dan worden de afbeeldingen ook groot getoond en staan er ook meer elementen naast elkaar. Op het moment dat bezoekers een website bekijken op een mobiele telefoon worden elementen onder elkaar getoond. Ook dan worden de afbeeldingen geschaald naar een prettig formaat.

De voordelen van responsive design
Een responsive webdesign biedt u een goede gebruikservaring op alle apparaten en beeldschermen. Daarnaast is een tekst altijd goed leesbaar en hoeft u niet meer in te zoomen. Ook in de toekomst zal responsive webdesign volop gebruikt worden, want dit is de toekomst.

Meer weten over responsive webdesign?
Als u meer wilt weten over responsive webdesign, dan kunt u contact met ons opnemen en dan helpen wij u graag verder. Wij kunnen u informeren en de voordelen laten zien. De kans is groot dat u er zeer enthousiast over wordt. Bent u nieuwsgierig geworden naar responsive webdesign, zorg dat u op de hoogte wordt gebracht door ons of door mensen die er reeds ervaring mee hebben. Zij trekken u gegarandeerd over de streep als u de resultaten ziet. << Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rogier P. Bakx
Eigenaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Responsive webdesign