A  A

Optimalisatie website gebruiksvriendelijkheid

Home » Blog » Optimalisatie website gebruiksvriendelijkheid

Optimalisatie website gebruiksvriendelijkheid

Als u een eigen website heeft, dan is het belangrijk dat u zich gaat inleven in uw bezoeker. Stelt u zichzelf daarbij eens een aantal vragen:
- Is de content op de website duidelijk voor de bezoeker?
- Spreekt de lay-out de bezoeker aan?
- Is alles wat de bezoeker wil weten te vinden op de website?
- Hoe is het gesteld met de overzichtelijkheid van de website?

Als u hier allemaal positief over kunt zijn, dan zal de bezoeker dit zeer waarschijnlijk ook zijn. Maar vaak vergeten mensen zich in te leven in de gebruiksvriendelijkheid van de website voor de bezoeker. Als u een website heeft is het juist belangrijk dat de bezoeker alles goed kan vinden en dat alles voor hem of haar duidelijk is. Daar dient al rekening mee gehouden te worden wanneer de website wordt gebouwd. Met een website willen de meeste mensen meer omzet halen door zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken. Wanneer kan dit? Inderdaad, wanneer de website gebruiksvriendelijk is en ook aansluit bij de wensen van de bezoekers.

Maak uw website gebruiksvriendelijker
Tijd om te bekijken of de gebruiksvriendelijkheid van uw website in orde is. U kunt de gebruiksvriendelijkheid van uw website zelf testen of u kunt dit laten doen. Het doel daarbij is om een duidelijk beeld te krijgen wat er veranderd kan worden aan uw site, zodat uw website voor de bezoeker nog makkelijker te gebruiken is. Leef u in, in de bezoeker. Wat wilt u graag weten? Welke diensten worden er aangeboden? Wat zijn de prijzen? Waarom juist voor dit bedrijf/deze specialist kiezen? Wat is onderscheidend ten opzichte van de concurrentie? Een website moet er positief uitspringen, maar het gaat er ook over hoe dat u alles plaatst. Richt het allemaal duidelijk in en begin bij een goede basis:
- Consistente structuur
- Heldere menu indeling
- Begrijpelijke submenu's
- Relevante content
- Kwalitatief hoogstaande afbeeldingen
- Linkbuilding

Website gebruiksvriendelijkheid, een voortdurende zaak
Het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van de website kan niet in één keer klaar zijn. Dit kost tijd. Daarvoor kunt u bij ons ook advies inwinnen en wij kunnen u bijstaan. Wat in ieder geval ook van belang is, is dat er regelmatig nieuwe content verschijnt op uw website, zodat bezoekers ook zien dat u niet stilzit en hen op de hoogte wilt houden van de laatste ontwikkelingen en/of tips wilt geven. Ook daarin kunnen wij u ondersteunen. Al deze factoren spelen een belangrijke rol bij de gebruiksvriendelijkheid van uw website!<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Optimalisatie website gebruiksvriendelijkheid