A  A

Omlaag met hoge bouncepercentages!

Home » Blog » Omlaag met hoge bouncepercentages!

Omlaag met hoge bouncepercentages!

Er wordt bij Google een bounce geregistreerd wanneer een bezoeker uw website bezoekt, een pagina bekijkt en vervolgens de website weer verlaat. Google kan van deze bezoeker namelijk geen tijd op de pagina registreren en dan wordt het weergegeven als bounces. Het bouncepercentage hangt heel erg af van het type pagina. Bij een landingspagina wordt 40 tot 60% gezien als een normaal bouncepercentage. Wanneer dit percentage lager is dan 40% dan kunt u dit als goed bestempelen. Als het percentage boven de 60% ligt, dan is het aan te raden dat u de pagina opnieuw gaat bekijken, met als doel het bouncepercentage naar beneden te krijgen.

Tips voor een lager bouncepercentage
Het kan zijn dat een pagina op uw website een hoog bouncepercentage heeft. Dat wijst erop dat een bezoeker niet meteen kon vinden wat hij zocht en daarom naar een andere pagina is gegaan voor meer informatie. Als u het bouncepercentage wilt verlagen, dan kunt u een aantal dingen doen:
1. De titel en meta description moeten overeenkomen met de inhoud van de pagina. Het kan wel eens voorkomen dat de meta omschrijving niet overeenkomt met de inhoud van een pagina. Via Google komen bezoekers op uw site, maar ze krijgen niet te zien wat zij hadden verwacht en klikken uw website daarom weg.
2. Lange teksten moeten voorkomen worden. Als bezoekers een lange reactie zien, kan er een schrikreactie optreden, of zij raken ontmoedigd. Zij willen namelijk niet zoveel tijd steken in ellenlange teksten, waardoor zij de pagina wegklikken. Het is daarom aan te raden dat u gebruik maakt van afbeeldingen en u dient teksten in te delen in korte alinea’s. Eventueel gebruikmaken van opsommingen leest tevens een stuk prettiger voor uw bezoekers.
3. Interne links kunnen er ook voor zorgen dat het bouncepercentage omlaag gaat. Het nodigt de bezoekers namelijk uit om door te klikken naar andere pagina’s binnen uw website.
4. De snelheid van de pagina is ook van belang. Wanneer bezoekers te lang moeten wachten, is de kans groot dat zij de website verlaten. De gemiddelde laadsnelheid is twee seconden, in dat geval zullen bezoekers wel op uw website blijven. Als het langer duurt, wat zou u dan zelf doen? U wilt ook graag snel verder en zult dan elders zoeken.

Dit zijn een paar tips die u zelf eenvoudig kunt toepassen om het bouncepercentage te verlagen. Neemt u de tijd om dit bij de pagina’s toe te passen waar dat noodzakelijk is. Vervolgens kunt u het bouncepercentage over een tijdje opnieuw meten. Google Analytics is een handige tool om het effect / resultaat eenvoudig in kaart te brengen.



<< Terug naar blog overzicht



Heeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:




Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700



Lezen op mobiel?

Omlaag met hoge bouncepercentages!