A  A

Leg de focus ook op long tail keywords

Home » Blog » Leg de focus ook op long tail keywords

Leg de focus ook op long tail keywords

Bij het maken van een website, wordt er vaak rekening gehouden met de keywords. Daarbij kan er een onderscheid gemaakt worden tussen short tail en long tail keywords. De zoekwoorden en zoekzinnen zijn van belang, omdat mensen daarop zoeken in de zoekmachines. Er moet achterhaald worden waar op gezocht wordt, zo kunnen de woorden strategisch in de website worden verwerkt en zo wordt de website beter vindbaar. U biedt precies wat de mensen zoeken. Bij de long tail keywords gaat het over woorden die in de toekomst, als het goed is, in worden getypt in Google. De concurrentie is groot, als er bijvoorbeeld op een los woord gezocht wordt, dan is er veel concurrentie. Hoe langer het zoekwoord of de zoekzin is, hoe minder concurrentie (meestal). Het hangt ook af van het onderwerp.

De long tail zoekwoorden
U kunt de long tail zoekwoorden herkennen, omdat deze bestaan uit drie of meer zoekwoorden, ze zijn vaak specifiek. Als u op zoek gaat naar een specifiek apparaat dan kunt u zoveel mogelijk informatie intypen. Vervolgens komen de sites die u hierover informatie kunnen bieden naar voren. U kunt dus specifieker zoeken.

Long tail zoekwoorden vinden
Het achterhalen van de long tail zoekwoorden kan op verschillende manieren:
- U kunt bijvoeglijk naamwoorden met elkaar combineren, te denken aan platte televisie of energiezuinige televisie
- Er kan wat over de prijs gezegd worden, zoals goedkope LCD televisie of goedkope website laten maken
- Er kan ook zoekwoordensoftware worden ingezet
- Google Analytics kan in worden gezet om te achterhalen met welke zoekwoorden mensen nu op uw site terechtkomen
- Er kunnen minder populaire zoekwoorden met elkaar worden gecombineerd

Ervaar het zelf
Als u ook wilt dat uw website beter gevonden wordt in de zoekmachines, is het een goede keuze om te ervaren wat de long tail keywords hierin kunnen betekenen. Maak hier daarom ook gebruik van en pas bovenstaande tips toe om te ontdekken wat het uw website gaat brengen. Het vergt enige tijd, maar daardoor weet u wel hoe mensen op uw site komen en hoe dat u daar op in kunt spelen. << Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Leg de focus ook op long tail keywords