A  A

Websites huisarts en apotheek vaak onveilig

Home » Blog » Huisartsen websites onveilig

Websites huisarts en apotheek vaak onveilig

In 2013 heeft het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) een onderzoek gedaan naar de veiligheid van websites van huisartsen en apotheken. Daaruit is gebleken dat ongeveer een derde van de onderzochte websites niet beveiligd is. Gegevens  van patiënten, welke bijvoorbeeld herhaalrecepten via de website aanvragen, bleken niet veilig verstuurd te worden.

Om te voorkomen dat patiëntengegevens op straat komen te liggen, zal het CBP komend jaar nogmaals onderzoek gaan doen naar de beveiliging van online formulieren op websites van artsen en apotheken. Wanneer de veiligheid op de website van de organisatie niet kan worden gewaarborgd, wordt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) overtreden. Deze organisaties kunnen een nader onderzoek verwachten.  

Wij bieden huisartsen/apothekers dan ook een analyse aan zodat u uw website kunt verbeteren en u de aangekondigde test in het komende jaar doorstaat.

Bent u geïntresseerd? Vul dan het formulier in voor de gratis en vrijblijvende analyse.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rogier P. Bakx
Eigenaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Websites huisarts en apotheek vaak onveilig