A  A

Wat te doen als je website daalt in waarde?

Home » Blog » Wat te doen als je website daalt in waarde?

Wat te doen als je website daalt in waarde?

Het zou zomaar kunnen zijn dat je website terugloopt als je kijkt naar de statistieken. Er kunnen verschillende redenen voor zijn, maar wat een van de veel gehoorde redenen is, is dat er ooit pagina’s hebben bestaan en deze zijn vervolgens niet goed overgezet. Het gaat dus vaak mis bij het redirecten van oude pagina’s naar nieuwe pagina’s.

Oude pagina laten vervallen
Een pagina bestaat een tijdje en na een tijdje wordt hij verwijderd of verplaatst. Ook kan de pagina een andere naam krijgen of samen worden gevoegd met een andere pagina. Als de oude pagina niet goed wordt doorverwezen, gaat de opgebouwde waarde verloren en dat is uiteraard jammer! Vervolgens moet de nieuwe pagina van vooraf aan beginnen om waarde op te bouwen.

Website verhuizen
Een website kan verhuisd worden naar een ander CMS. Er wordt vaak met veel zaken rekening gehouden. Er wordt een nieuwe structuur aangemaakt voor de website, een ander design en vervolgens wordt er vergeten om oude pagina’s goed door te linken naar nieuwe pagina’s.

Domeinverandering of samenvoeging?
Als het merk van je website is verhuisd, een andere naam krijgt of wordt samengevoegd, noemen ze dat website migratie. Het proces moet altijd goed in de gaten worden gehouden. Want welke pagina’s wil je laten bestaan? Welke wil je over laten zetten? Waar staat alle informatie? De redirects zijn hierbij ook van belang en let hier dan ook goed op dat alles goed wordt uitgevoerd. Anders gaat er weer een goede waarde verloren en dat is zonde! Ook kan het zijn dat de oude URL’s van de pagina’s niet worden aangepast. Een pagina kan weggehaald worden en dan worden de linkjes van de pagina niet verwijderd. De bezoekers kunnen dan op een pagina aankomen die niet meer bestaat, ook geldt dat voor de zoekmachine. Dat moet dus goed nagekeken worden, zodat het niet kan gebeuren.

Tools gebruiken
Met Google Search Console kun je snel de fouten in je website zien. Een andere tool is Screaming Frog of Xenu Link Sleuth. Hierdoor kun je ook kijken welke fouten er aanwezig zijn in je website.

Vragen? Wij zijn er voor je!

Als je het te ingewikkeld vindt, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Dennis van Rooij
Applicatieontwikkelaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Wat te doen als je website daalt in waarde?