A  A

Waarom overstappen naar HTTPS?

Home » Blog » Waarom overstappen naar HTTPS?

Waarom overstappen naar HTTPS?

HTTPS, een afkorting die staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure. Het doel hiervan is een veilige uitwisseling van online gegevens. Het is een uitbreiding van het HTTP-protocol, hierbij wordt het HTTP-verkeer versleuteld via een SSL-verbinding. Dit houdt in dat derden de data tussen een website en uw computer niet uit kunnen lezen, in ieder geval niet zonder het encryptie-algoritme te kraken.

Belang van HTTPS website
HTTPS is voor een website belangrijk, want het zorgt voor een veilige(re) overdracht van gegevens tussen een website en gebruikers van de website. Zorgt u er daarom voor dat alles goed geregeld wordt en dat de website veilig in gebruik is. HTTPS speelt daarin zoals gezegd een grote rol en ook voor uw website kan dat van groot belang zijn. Bezoekers willen graag weten dat de gegevens die ze invoeren op een veilige manier gebruikt worden en niet ‘zomaar’ op internet staan.

Overstappen HTTPS
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw website van HTTP naar HTTPS gemigreerd wordt. De voornaamste reden is de beveiliging van de gegevens, die van en naar de website worden verzonden. Dit is met name van belang wanneer er op uw website persoonsgegevens worden verzameld, te denken aan bestellingen via een webshop of wanneer er e-mailadressen worden verzameld. Op het moment dat het internetverkeer via het HTTPS protocol verloopt, kan de browser door een SSL certificaat controleren of de ingevulde gegevens veilig zijn en naar de server verzonden kunnen worden. Wanneer u een eigen webshop of website heeft, dan zijn de gegevens van uw klanten/bezoekers belangrijk. Veiligheid staat daarbij voorop, dus een goede reden om naar HTTPS over te stappen. De beveiliging van de gegevens speelt daarin een grote rol en dat is alleen maar in uw voordeel en van uw klanten en alle overige bezoekers. Wilt u uw website laten omzetten naar HTTPS? Neem dan contact met ons op. Wij zetten dit graag voor u om tegen een scherpe prijs.



<< Terug naar blog overzicht



Heeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:




Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700



Lezen op mobiel?

Waarom overstappen naar HTTPS?