A  A

Waarom is een SSL certificaat zo belangrijk

Home » Blog » Waarom is een SSL certificaat zo belangrijk

Waarom is een SSL certificaat zo belangrijk

U heeft een eigen website, maar is deze al overgeschakeld van http naar https? Het hoeft natuurlijk niet, maar het is wel belangrijk voor de privacy en de beveiliging van uw bezoekers. Als u nu over gaat schakelen dan kost het bijna niets én het wordt beloond door Google. Het standaard internet protocol (http) is in een periode bedacht toen de bescherming erg prijzig was en ook lastig. Op dat moment kon iedereen meeluisteren en ook zelf berichten aanpassen. Enige tijd later is HTTPS bedacht en de S staat voor security. Het gaat hier over een beter protocol dat lastiger is af te luisteren. Veel websites waar u in kunt loggen maken hier gebruik van, daarbij kunt u denken aan social media sites, banken en e-commerce. Door over te schakelen van http naar https zorgt u voor een betere beveiliging voor uw bezoekers.

Google ranking en HTTPS
Er werken bij Google veel slimme mensen, die precies weten op welke manier anderen geen informatie van Google in handen kunnen krijgen. Het zoekgedrag kan Google namelijk zien, maar anderen kunnen dit niet zien. Google houdt bij de ranking rekening met het gebruiken van het juiste protocol. Daarvoor worden websites met https vanaf nu beter beoordeeld en ze worden ook wat hoger geplaatst dan minder professionele websites, die geen https hebben. Het is een grote doorbraak vinden veel mensen, want veel e-commerce-websites hadden gekozen voor de hoogste snelheid en niet voor https. De factor HTTPS wordt door Google geleidelijk aan ingevoerd. De factor zal dan ook toe blijven nemen en steeds meer mensen zullen de overstap maken.

Wilt u hulp bij het overstappen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op, want wij helpen u graag verder.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Dennis van Rooij
Applicatieontwikkelaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Waarom is een SSL certificaat zo belangrijk