A  A

Verzamel meer kwalitatieve backlinks

Home » Blog » Verzamel meer kwalitatieve backlinks

Verzamel meer kwalitatieve backlinks

U hoort de term backlink zeker weleens. Maar wat zijn het eigenlijk? Backlinks zijn inkomende links. Het gaat dus over andere websites, die naar uw website linken. Tijdens de beginjaren van Google waren de backlinks een heel belangrijke SEO factor. Een link werd toen beschouwd als een soort stem voor uw website. Vroeger keek Google naar het aantal backlinks dat uw website ontving, nu wordt er ook gekeken naar de kwaliteit van de backlinks.

Relevante links verdienen
Voor een website zijn relevante links belangrijk, deze moet u verdienen. Voegt een bepaalde link waarde toe aan een website? Bij goede backlinks moet er gekeken worden naar de relevantie, ook wordt er gekeken naar de anchortekst en naar de titel en de reputatie van de bron. Door middel van startpagina’s, artikel marketing en persberichten kunt u aan goede backlinks komen, maar dit kan ook door gastbloggen en links uit de social media. Hoe meer backlinks er zijn, hoe meer kans er is dat anderen op uw website komen.

Belang van backlinks
Backlinks zijn belangrijk, ook voor uw website. Het is daarom goed dat u hier ook rekening mee houdt. U weet nu dat u relevante backlinks kunt verdienen en hoe u dit kunt doen. Artikel marketing speelt daarin een belangrijke rol. U kunt een interessant artikel plaatsen en van daaruit naar uw website linken. Daarbij speelt de kwaliteit wel een rol, past het bij elkaar, is het voor de doelgroep interessant om door te linken? Er wordt naar veel factoren gekeken en dit is van belang voor uw bezoekers. Google zal ook kijken naar de relevantie en de kwaliteit van de backlinks, neemt u het er daarom in mee, zodat u er steeds rekening mee kunt houden.

Gebruik een backlink checker
Met een backlink checker kunt u zien waar uw website op dit moment is opgenomen. Dit is fijn om te weten, maar belangrijker is nog om te kijken op welke pagina's uw concurrenten zijn vermeld. Misschien zijn dit wel websites waar u ook graag mensen wilt bereiken.

Een website goed onderhouden kost tijd en u dient te beschikken over parate kennis. Er komt veel bij kijken en backlinks spelen daarin een belangrijke rol. Als u vragen heeft staan wij voor u klaar om deze te beantwoorden.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Verzamel meer kwalitatieve backlinks