A  A

Taalversies; voor- en nadelen van 4 verschillende URL-structuren

Home » Blog » Taalversies; voor- en nadelen van 4 verschillende URL-structuren

Taalversies; voor- en nadelen van 4 verschillende URL-structuren

Als je een website hebt in een taal of in meerdere talen, dan zijn er diverse taalversies beschikbaar. Ook zijn er verschillende URL structuur mogelijkheden.

URL structuur Landspecifiek
Landspecifiek. Het voordeel is dat er sprake is van een duidelijke geotargeting, de serverlocatie niet relevant en de sites zijn eenvoudig te scheiden. Het nadeel is dat het erg duur is, het vereist een uitgebreide infrastructuur en soms zijn er strenge domein vereisten.

URL structuur Subdomeinen
Subdomeinen. Het voordeel is dat ze eenvoudig in te stellen zijn, je kunt ze instellen bij Google Search Console. Er zijn verschillende serverlocaties mogelijk en de sites zijn eenvoudig gescheiden te houden. Het nadeel is dat bezoekers niet altijd herkennen of het om de taal of een land gaat.

URL structuur Submappen
Submappen. Het voordeel is dat ze eenvoudig in te stellen zijn. Ze zijn ook in te stellen via Google Search Console en er is weinig onderhoud nodig (dezelfde host). Het nadeel hierbij is dat bezoekers niet altijd kunnen herkennen of het om een taal of land gaat en het heeft maar een serverlocatie. Een ander nadeel is dat het moelijker is om sites gescheiden te houden.

URL structuur URL Parameters
URL Parameters zijn er ook. Er zijn geen voordelen, wel nadelen. De bezoekers herkennen niet altijd of het om een bepaalde taal of een land gaat. Je kunt het niet instellen bij Google Search Console.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rogier P. Bakx
Eigenaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Taalversies; voor- en nadelen van 4 verschillende URL-structuren