A  A

Segmenteer jij al op basis van devices?

Home » Blog » Segmenteer jij al op basis van devices?

Segmenteer jij al op basis van devices?

Segmenteren kan op verschillende manieren in AdWords, zoals het segmenteren op basis van device. Je kunt hierbij de biedingen per device instellen. In Google Adwords kun je zien hoe verschillende devices campagnes gepresenteerd worden. Daarvoor kun je op campagneniveau kiezen en daarbij op instellingen klikken. Je klikt dan op apparaten. Je moet er wel voor zorgen dat je dan voldoende data hebt. Wanneer je niet voldoende data hebt, kun je niet met zekerheid zeggen dat je nieuwe structuur succesvol gaat zijn. Het hangt van je doel af waar je op moet letten. 

Analyseren
Je zou kunnen kiezen om per apparaat categorie te analyseren wat het meeste oplevert. Daarvoor kijk je bij de verschillende dagen. Je klikt in AdWords op instellingen en dan op advertentieplanning. Wanneer je geen advertentieplanning hebt toegevoegd, moet je dat eerst doen. Vervolgens klik je op de planningsgegevens en dan op ‘dag van de week’ of ‘uur en dag van de week’. 

Wel of niet segmentatie toepassen?
Het kan zijn dat je graag op deze manier gaat segmenteren. Wanneer je die keuze maakt, is het goed dat je de volgorde aan gaat houden. Eerst vaststellen wat de meest relevante apparaat categorieën zijn dus. Vervolgens kun je verschillende campagnes aanmaken voor de verschillende devices. Je kunt hierdoor eenvoudig overzicht houden en zo kun je alle campagnes optimaliseren. Er kunnen scripts gebruikt worden. Deze kunnen online deels het analyseren overnemen. Ze kunnen bijvoorbeeld vanzelf spreadsheets creëren met overzichtelijk de conversiepercentages van een campagne. Het nadeel is alleen dat je stuurt op gemiddelden. Een nadeel van het opsplitsen van campagnes is dat je de data verdeelt. << Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rogier P. Bakx
Eigenaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Segmenteer jij al op basis van devices?