A  A

Persoonlijk FB profiel omzetten naar Facebookpagina

Home » Blog » Persoonlijk FB profiel omzetten naar Facebookpagina

Persoonlijk FB profiel omzetten naar Facebookpagina

Veel mensen gebruiken een profiel voor hun bedrijf. Maar dit mag officieel niet. Facebook kan het profiel ook verwijderen. Zorg er daarom voor dat u altijd een pagina aanmaakt als u hier met uw bedrijf actief wilt zijn. Mocht u nu een profiel hebben aangemaakt en dat voor uw bedrijf gebruiken, dan kunt u nu uw profiel kopiëren naar een pagina. Een groot voordeel want dat bespaart u veel tijd!

Zo kunt u uw FB profiel omzetten
Om te beginnen gaat u naar http://www.facebook.com/pages/create.php?migrate en klikt u op “Aan de slag”. Dan kunt u uw persoonlijke account kopiëren naar een pagina, hierbij wordt automatisch een deel van de informatie naar uw pagina meegenomen. Het gaat dan over uw vrienden en volgers, de huidige profielfoto, uw gebruikersnaam wordt de gebruikersnaam van uw pagina en u behoudt uw rol op pagina’s die u (mede) beheert. Het is niet zo dat het direct is gebeurd. U dient het even de tijd te geven om Facebook alles in orde te laten maken. Er zijn een paar opties waar u ook nog aan kunt denken:

-    Gebruikt u een offline locatie waar dat u mensen kunt ontvangen en waar u hen in wilt laten checken via Facebook? Dan kunt u een plaats of lokaal bedrijf kiezen.
-    Als u geen vaste openingstijden heeft, kies dan voor bedrijf, organisatie of instelling.
-    Als u eigenaar bent van een groot merk, waarbij producten verkocht worden via diverse kanalen, dan kunt u merk of product pagina kiezen.
-    Bij de bedrijfsnaam is het verstandig om even goed na te denken, deze komt namelijk bovenaan op de pagina te staan en kunt u niet meer aanpassen als u meer dan 200 likes heeft.
-    Als u een groep heeft aangemaakt op Facebook, dan kunt u deze niet omzetten in een Facebook pagina. Er moet dan altijd een nieuwe pagina aan worden gemaakt en dan moeten ook de groepsleden op de hoogte gebracht worden.

Zorgt u er ook voor dat uw bedrijf op Facebook actief is, zodat u meer klanten binnen kunt halen en kunt informeren over uw diensten en producten? Uw klanten zullen het zeker waarderen als u hier gebruik van maakt, zodat zij op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen uw organisatie.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Dennis van Rooij
Applicatieontwikkelaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Persoonlijk FB profiel omzetten naar Facebookpagina