A  A

Mijn website scoort niet goed, hoe komt dat?

Home » Blog » Mijn website scoort niet goed, hoe komt dat?

Mijn website scoort niet goed, hoe komt dat?

Een website kan altijd zijn waarde verliezen, maar heeft u enig idee hoe dat komt? Er zijn verschillende factoren die daar invloed op kunnen hebben en deze worden hier besproken.

Een handige tool
Misschien kent u het wel Robots.txt, een handige tool die u kunt gebruiken. Maar wist u dat met deze tool pagina’s geblokkeerd kunnen worden voor zoekmachines? Dit brengt risico’s met zich mee en daar dient u dus goed mee op te passen! Met noindex kunt u ook pagina’s blokkeren. Het gaat hierbij over een code die u op de pagina zelf plaatst. De zoekmachine kan hierdoor de pagina wel bekijken, maar ze worden niet weergegeven in de zoekresultaten.

Google Search Console
Als u er snel achter wilt komen of dat er pagina’s worden geblokkeerd dan kunt u Google Search Console gebruiken. U kunt dan eerst een website selecteren en dan vanuit dashboard, naar crawlen en dan naar robots.txt-tester. U heeft hierbij ook de mogelijkheid om een bepaalde pagina te testen. Denkt u 'dit kan ik wel' of denkt u 'wie kan dat voor me bekijken?' Geen zorgen, want wij van Robiz nemen u deze zorg graag uit handen. Wij kunnen bekijken waarom uw website niet goed scoort.

Teksten
Het kan zijn dat een website het niet goed doet, omdat er dubbele content is geplaatst. Als een website is gemaakt, dan bedenkt u een bepaalde structuur voor uw website. De structuur wordt weer uitgebreid en dat kan er voor zorgen dat er overlap is als het over de inhoud gaat. Een voorbeeld daarvan is: prijzen wasmachine en kosten wasmachine. Het gaat over hetzelfde onderwerp, ze gaan dus met elkaar concurreren. Als een pagina met een andere pagina gaat concurreren, dan worden ze slechter vindbaar in de resultaten. Vanaf dat moment neemt Google het namelijk over en gaat bekijken welke pagina naar voren moet komen. Dit is uiteraard niet goed voor uw website.

Vindbare website, wij helpen u graag!
De hoogste tijd om dat aan te pakken en ervoor te zorgen dat uw website wel goed vindbaar is. Wij zijn uw ideale partner om het probleem op te lossen en denken graag met u mee. Wij kunnen het probleem voor u opzoeken, aanpakken en ervoor zorgen dat uw website wel goed vindbaar is in de zoekmachines zoals Google. Wilt u meer over onze diensten weten? Dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen, wij staan voor u klaar.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rogier P. Bakx
Eigenaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Mijn website scoort niet goed, hoe komt dat?