A  A
Home » Blog » Maak content scanbaar

Maak content scanbaar

Het is belangrijk dat content goed leesbaar is voor uw klanten. Maar leeft u zich eens in, in uw klanten. Leest u altijd een hele lange tekst als u deze online ziet staan? Of bent u gericht op zoek? Goed om te weten is dat veel mensen de teksten scannen. Daarom dient content ook goed scanbaar te zijn. Er zijn daarom een belangrijk aantal punten die u in de tekst mee moet nemen, zoals een goede paginatitel, de eerste twee/drie koppen zijn erg belangrijk en de belangrijkste woorden van de tekst dient u vooraan te plaatsen. We geven u hier graag meer uitleg over.

Paginatitel
De paginatitel wordt vaak als eerste gescand. Spreekt de titel u aan of niet? Dit kan een reden zijn om te beslissen of dat u verder gaat lezen of niet. Als de paginatitel is gescand, dan worden vaak de volgende koppen gescand. Het eerste deel van de tekst wordt door velen ook gelezen, de reden dat deze delen ook van groot belang zijn. Als u de belangrijkste woorden vooraan zet, dan weten klanten sneller of dat dit artikel is wat zij nodig hebben. Is dit de informatie waar dat ze naar op zoek zijn? Als dat zo is dan blijven ze en zullen ze uw website bekijken. De koppen zijn van groot belang, zij moeten de betreffende tekst samenvatten.

Aandachtspunten scanbare content
Om ervoor te zorgen dat de content op uw website goed scanbaar is, zijn er nog een paar aandachtspunten, waar u extra op kunt letten. Er kunnen woorden gemarkeerd worden, u kunt gebruik maken van opsommingen en tussenkoppen zijn ook belangrijk. Deze geven namelijk duidelijk aan waar dat de betreffende tekst over gaat. U kunt het beste één onderwerp per alinea beschrijven, zodat de inhoud overzichtelijk blijft. Zorg ervoor dat uw content scanbaar is, zodat uw klanten direct kunnen zien of dat dit hetgeen is waar dat zij naar op zoek zijn. U maakt de site hierdoor voor uzelf, maar zeker ook voor uw klanten een stuk overzichtelijker en prettig leesbaar.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Maak content scanbaar