A  A

Laat klanten spreken met reviews

Home » Blog » Laat klanten spreken met reviews

Laat klanten spreken met reviews

U heeft een eigen website waar u producten verkoopt en/of diensten aanbiedt aan de klanten. Veel mensen zijn benieuwd hoe u te werk gaat en wat de ervaringen zijn van uw klanten. Door de ervaringen van klanten te lezen kunnen potentiële klanten een goed beeld krijgen van uw bedrijf, het personeel, de diensten, de producten, de werkwijze en de klantenservice. Steeds meer mensen zoeken eerst online naar ervaringen, voordat zij contact opnemen met een bedrijf om hier diensten af te nemen of producten te kopen. Reviews spelen daarom een belangrijke rol.

Reviews op uw website
Als u op uw website reviews laat plaatsen, dan kan dat voor zowel de consument als voor uw bedrijf voordelen opleveren. U kunt uw klanten na het afnemen van een dienst of na het kopen van een product de mogelijkheid aanbieden om hun mening achter te laten, in de vorm van een review. U kunt de klanten cijfers laten geven voor bijvoorbeeld service, klantgerichtheid, snelheid, prijzen etc. Maar u kunt hen ook een algemene beschrijving in laten vullen. Zij kunnen dan zelf beslissen wat zij hier willen plaatsen. Deze mening kan dan op uw website geplaatst worden en gedeeld worden met anderen. Op die manier krijgt men een beeld wat andere consumenten van uw bedrijf/webwinkel vinden. Voor u als ondernemer is het ook prettig om te zien wat uw klanten van de service e.d. vinden. Mocht er iets zijn waar zij tegenaan lopen, dan kunt u daar op inspelen. Om ervoor te zorgen dat klanten een review plaatsen kunt u hen bijvoorbeeld korting aanbieden bij een volgende aankoop.

Reviews en betrouwbaarheid
Een betrouwbare review is uiteraard van belang. Klanten kunnen hun naam invullen en eventueel een e-mailadres. Het gaat er om dat een review betrouwbaar is. Als u zelf klanten uitnodigt, dan kunt u hen bijvoorbeeld een inlogcode geven, zodat zij een review kunnen plaatsen. Het komt betrouwbaarder over wanneer klanten een naam opgeven en eventueel de woonplaats en een zo uitgebreid mogelijk bericht (zoals wat zij bij u hebben gekocht en benoemen hoe dat het is gegaan). Bezoekers op uw site zien dan ook dat het een geldige review is. Zijn zij nog niet overtuigd? Dan kunnen zij altijd contact opnemen met desbetreffend bedrijf, waardoor deze ervaring nogmaals bevestigd wordt.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Laat klanten spreken met reviews