A  A

Kies de domeinnaam niet zomaar

Home » Blog » Kies de domeinnaam niet zomaar

Kies de domeinnaam niet zomaar

Als u een eigen bedrijf gaat beginnen, is het goed om een website te maken. Een website kiest u en maakt u niet zomaar. Daarvoor is een goede domeinnaam nodig. Maar waar moet u op letten bij het kiezen van een domeinnaam? In dit artikel geven we u tips waar u aan moet denken.

Aandachtspunten domeinnaam kiezen
Bij het kiezen van een domeinnaam is het belangrijk om .nl of .com aan te houden. Dit is voor veel mensen gemakkelijk te onthouden. Daarom is het goed om te kijken naar een domeinnaam met maar één mogelijke spellingswijze. Er zijn in Nederland veel mensen die moeite hebben met spellen, daarom kunt u het iedereen een stuk gemakkelijker maken met maar een schrijfwijze. Daarbij geldt ook dat hoe korter uw domeinnaam is, hoe gemakkelijker deze te onthouden is voor iedereen. Het beste kunt u geen streepjes in uw domeinnaam gebruiken. Veel mensen vergeten dat er een streepje in staat en komen dan op een andere site uit. Nog meer tips bij het zoeken naar een goede domeinnaam:
1. U kunt andere extensies gebruiken. U kunt dan doorlinken naar uw eigen website.
2. Wilt u uw domeinnaam in enkelvoud of meervoud gebruiken? Kiest u bijvoorbeeld autolamp of juist autolampen?
3. Zorg ook dat u naar de prijs gaat kijken als u een nieuwe domeinnaam uit gaat kiezen. Vaak kost het een paar tientjes per jaar. Maar wanneer u een goede domeinnaam over gaat nemen, dan kan dat veel prijziger zijn (zeker als de naam erg gewild is en de domeinnaam al wat langer staat geregistreerd).
4. Uniek zijn is van belang. Als uw naam veel lijkt op die van een ander groot bedrijf, dan kunnen mensen zich verspreken of vergissen en dan loopt u klanten mis. Dat zou zonde zijn. Zorg er daarom voor dat uw domeinnaam uniek is.
5. Vervang geen letters door cijfers. Dit is voor mensen niet gemakkelijk om te herkennen. Zorg dat uw naam goed is, dat het uw merk is en dat zij het kunnen onthouden en daardoor uw website sneller bezoeken en anderen aan u doorverwijzen. 

Domeinnaam kiezen
U heeft nu een aantal tips gekregen waar u aan moet denken als u een domeinnaam gaat kiezen. Zorg dat u een paar goede namen weet en bekijk dan meteen welke namen vrij zijn. De namen kunnen snel bekend zijn, maak vervolgens een keuze en reserveer een goede domeinnaam in het belang van de toekomst van u en uw bedrijf. Heeft u al een domeinnaam op het oog? Gebruik dan onze domein check om te controleren of deze nog vrij is.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Kies de domeinnaam niet zomaar