A  A

Jouw blog op een .blog domein? Waarom wel, of juist niet?

Home » Blog » Jouw blog op een .blog domein?

Jouw blog op een .blog domein? Waarom wel, of juist niet?

Ken je de domeinnaam extensie .blog al? Dit is een domeinextensie, het laatste stukje van een domeinnaam. Het wordt aangeboden door Knock Knock, WHOIS There. Het is een zusterbedrijf van WordPress, dit is het CMS waarmee de meeste bloggers wereldwijd de blogs schrijven. Knock Knock, WHOIS There is al een tijdje geleden opgericht namelijk in 2015 en dat precies om .blog te exploiteren. Goed nieuws voor alle bloggers en bedrijven, want ICANN (de organisatie die wereldwijd verantwoordelijk is voor het toekennen van domeinnamen) heeft de keuze gemaakt dat iedereen een domeinnaam mag registreren met een .blog-extensie. 

Populariteit bloggen
De laatste tijd lijkt het dat de vlogs de overhand nemen. Maar is bloggen nog wel populair? Het voordeel van een blog is dat je in korte tijd eenvoudig relevante en waardevolle content kunt delen met je eigen doelgroep. Daarnaast wordt een blog ingezet voor bijvoorbeeld branding, SEO en je gebruikt het ook om (potentiële) klanten te (blijven) bereiken. Het hoort bij de content marketing en de verwachting is dat dit ook zo zal blijven.

Mogelijkheden nieuwe extensie
Er zijn verschillende redenen dat jij voor de .blog extensie kunt kiezen. Maar hoe ga je het gebruiken? Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat het zorgt voor herkenbaarheid. Je toont dankzij een .blog-domeinnaam namelijk aan dat je een blog beheert en dat je dus ook wat te vertellen hebt. Als je wil beginnen met bloggen is dit ook erg interessant en daarnaast kun je op deze manier ook je huidige blog promoten en doorsturen. Als deze goed loopt, kun je alleen nog maar meer mensen bereiken als je deze keuze gaat maken. Ook kun je je huidige blog beschermen en de concurrentie voor zijn. Ook voor bedrijven is het erg zinvol om hier gebruik van te maken. Je kunt hierdoor namelijk toch nieuws delen met je klanten. Je bent hierbij ook aanwezig op social media, want ook hier kun je je link delen en dus schrijven over interesses.

Redenen om niet te kiezen voor .blog
Er zijn ook redenen om niet te kiezen voor .blog. Als je namelijk een sterke blog hebt dan moet je deze niet wijzigen. .nl is erg populair dus waarom zou je je naam veranderen? Let ook goed op, want met een .blog domeinnaam rank je niet ineens hoger in Google. Google hecht geen waarde aan de domeinnaam. Bekijk daarom goed of het voor jou zinvol is om hierin te investeren en of je hierdoor meer mensen kunt bereiken of dat je het beter kunt laten zoals het nu is.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rogier P. Bakx
Eigenaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Jouw blog op een .blog domein? Waarom wel, of juist niet?