A  A

Hoger scoren in Google door verwijderen "dode" pagina's

Home » Blog » Hoger scoren in Google door verwijderen "dode" pagina's

Hoger scoren in Google door verwijderen "dode" pagina's

Als je een eigen website hebt, is het van belang om de richtlijnen van Google in de gaten te houden. Google hecht namelijk veel waarde aan kwaliteit en als je een pagina hebt van lage kwaliteit dan kan dat door Google gezien worden als negatief. Het kan zijn dat je al enige tijd een website hebt en dan kan het zijn dat er soms dode pagina’s in je website aanwezig zijn. Je zou het eigenlijk bij moeten houden, om je website continu te verbeteren, maar veel mensen vergeten het. Of je denkt komt later wel, maar dan komt er niets van. Je kunt zelf eenvoudig de dode pagina’s op je website vinden en er dan wat mee doen, want Google houdt niet van de dode pagina’s in een website.

Wat is een dode pagina?
Een dode pagina is eigenlijk een niet bezochte pagina. Als je pagina de laatste drie maanden niet is bezocht, dan zou je dat als een dode pagina kunnen zien. Deze kunnen eenvoudig achterhaald worden met twee tools namelijk Google Analytics en Excel. Het eerste wat je gaat doen is alle pagina’s die de afgelopen drie maanden zijn bezocht exporteren. Je gaat daarvoor gebruik maken van Google Analytics en vervolgens kies je links in het menu alle pagina’s en een tijdsperiode van drie maanden. Onderaan kun je nog de keuze maken dat je maximaal 5000 pagina’s ineens wil zien. Dan kies je voor exporteren en dan kies je voor de Excel optie. Dan open je het bestand en zorg je ervoor dat alle URL’s in kolom A staan, de andere kolommen mag je verwijderen. Geef de kolom de naam “Pagina’s Analytics“. Vervolgens ga je alle pagina’s van de website kopiëren en plakken in hetzelfde bestand als de Google Analytics export. Dan plak je de URL’s in kolom B. Zorg er dan wel voor dat de URL’s dezelfde structuur hebben. Dan ga je naar de volgende stap en vervolgens kun je binnen Excel de optie gebruiken om dubbele waarden een kleur te geven. Dit ga je ook doen.

Wat ga je doen met dode pagina’s in je website?
Het kan zijn dat artikelen op je website niet meer van deze tijd zijn, een onderwerp kan dan toch interessant zijn. Je kunt dan ook in plaats van een nieuw artikel te schrijven de huidige variant herschrijven. Dan zorg jij er meteen voor dat alles up to date is. Je kunt ook content samenvoegen of hergebruiken. Een andere optie die je hebt is het verwijderen en redirecten naar een best bijpassende pagina. Zorg dat je gaat bekijken wat voor jouw website de beste optie is, want alles opnieuw schrijven is zonde van de tijd als herschrijven/aanvullen ook kan.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Dennis van Rooij
Applicatieontwikkelaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Hoger scoren in Google door verwijderen "dode" pagina