A  A

Hoe haal je meer uit je product feed?

Home » Blog » Hoe haal je meer uit je product feed?

Hoe haal je meer uit je product feed?

Als je een product feed hebt, dan wil je vast en zeker weten hoe je er meer uit kunt halen. We geven je daarom tips hoe je je product feed het beste kunt optimaliseren, zodat je producten beter getoond worden in Google Shopping.

Wat is Google Shopping?
Bij Google Shopping kun je campagnes beheren en daarbij lijkt het er op dat je een eigen winkel beheert. Door Shopping te gebruiken kun je er voor zorgen dat je hele assortiment in Google vindbaar is.

Feed optimaliseren
Het kan zijn dat je opbrengsten in Google Shopping tegenvallen en dan is het van belang dat je daar wat aan gaat doen. Je kunt je product feed optimaliseren. Een paar dingen waar je op moet letten:
-    Zorg dat je relevante informatie hebt over een product. Google kan de relevantie het beste bepalen als je veel informatie hebt over het betreffende product. Zorg er ook voor dat de informatie klopt en actueel is.
-    In de titel moeten de belangrijkste woorden staan waar je een product op wilt laten vinden. Het woord dat je als eerste in de titel hebt staan ziet Google als belangrijkste woord.
-    Ken je Merchant Center? Hier worden waarschuwingen en fouten weergegeven die voorkomen uit je feed. Je krijgt de waarschuwen als verbetering van je feed. Je moet de fouten altijd oplossen. Veel fouten die voorkomen zijn bijvoorbeeld dat de prijs van een feed niet overeenkomt met de prijs op de betreffende website, een feed is niet volgens een beleid van Google opgesteld of de URL van een product kan niet gevonden worden. Deze fouten dienen dan ook direct opgelost te worden!
-    Haal niet relevante zoekwoorden er uit!

Verzendkosten bekend maken
Sinds begin 2016 is het verplicht dat verzendkosten vermeld worden. Wanneer dat niet gedaan is, worden producten ook niet meer getoond. Gebeurt het verzenden gratis, dan moet ook dat vermeld worden.

Heb je vragen over het optimaliseren van je product feed? Laat het ons dan weten, want wij helpen je graag verder.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rogier P. Bakx
Eigenaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Hoe haal je meer uit je product feed?