A  A

Handige tips voor de Facebook bedrijfspagina

Home » Blog » Handige tips voor Facebook bedrijfspagina

Handige tips voor de Facebook bedrijfspagina

Facebook is een belangrijk medium om uw doelgroep aan te spreken over het nieuws wat u als bedrijf te vertellen heeft. In dit blogartikel vindt u verschillende tips om het gebruik van Facebook voor uzelf makkelijker te maken.

Plan uw bericht
Wanneer uw bericht klaar is om te plaatsen, kunt u er altijd voor kiezen om het bericht in te plannen. Deze functie is handig om te gebruiken als u tegen een drukkere periode aanloopt en toch nieuws wilt plaatsen. Hoe kunt u een bericht inplannen? Aan de rechterkant van de knop “Publiceren” klikt u op het witte pijltje en vervolgens op plannen. Hierna kunt u de datum en tijd opgeven wanneer u het bericht online wilt hebben.

460 tekens per bericht
Een bericht zonder afbeelding of link mag maximaal 460 tekens bevatten om geen “Meer weergeven” knop te krijgen. Vaak haken mensen af wanneer zij een extra handeling moeten verrichten. Met Wordcounter.net kunt u het aantal tekens tellen voordat u uw bericht publiceert. Voegt u een link of afbeelding toe aan uw tekst? Plan uw bericht dan eerst in, zodat u een voorbeeld kunt zien van hoe uw bericht er uiteindelijk uit komt te zien. Hierdoor kunt u een foutief bericht gemakkelijk herstellen zonder dat uw doelgroep dit ziet.

Snel reageren op privé berichten
Tegenwoordig hecht Facebook veel waarde aan de reactiesnelheid op een privébericht. Reageert u snel, dan wordt u hiermee beloond en krijgt u bijvoorbeeld de status: “Geeft doorgaans antwoord binnen een uur”. Het beantwoorden van privé berichten is een kleine moeite en dit laat uw doelgroep zien dat uw actief bezig bent op social media.

Maak uw omslagfoto herkenbaar
Op Facebook is het belangrijk om uw bezoekers te laten zien waar uw bedrijf voor staat. Toon daarom in uw omslagfoto waar uw bedrijf zich mee bezig houdt en welke producten of diensten uw bedrijf verkoopt.

Zorg voor unieke likes
Er zijn tal van mogelijkheden om in een korte tijd veel likes op uw Facebook te krijgen. Helaas is niet elke manier even verstandig. Wij adviseren u geen likes te kopen, maar voor unieke likes te gaan. Zorg dat de mensen die uw pagina liken ook echt binnen uw doelgroep vallen. Zo krijgt u de meeste interactie op uw Facebookpagina en kunt u geen problemen krijgen met Facebook.

Link weghalen na plaatsing
Nadat u een link plaatst in het tekstvak kunt u deze ook weer weghalen om nog steeds een button te behouden welke verwijst naar de achterliggende pagina. Het tonen van een link in een Facebook bericht komt vaak erg onprofessioneel over.

Vastzetten aan bovenkant
Heeft u in korte tijd een aantal berichten online gezet, maar wilt u één van deze berichten verder naar boven halen? Dit doet u door bij het geplaatste bericht rechtboven op het lichtgrijze pijltje te klikken en vervolgens de functie “Vastzetten aan bovenkant” aan te klikken.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Handige tips voor de Facebook bedrijfspagina