A  A

Google Search Console mogelijkheden

Home » Blog » Google Search Console mogelijkheden

Google Search Console mogelijkheden

Steeds meer mensen maken gebruik van Google Search Console, vroeger Google Webmaster Tools. Het is een fijn hulpmiddel om uw site aan te melden en te kunnen beheren bij Google. Het enige wat u hierbij nodig heeft is een Google account. U kunt deze op de website van Google eenvoudig aanmaken.

Account Google Search Console
Als u al een Google account heeft, dan kunt u naar de beheeromgeving gaan en direct uw webwinkel koppelen aan Google Search Console. U gaat in de beheeromgeving naar Marketing/Google Search Console. Dan drukt u op verbinden met Google en vervolgens logt u in met uw Google account. Als uw site in de lijst staan, kunt u deze kiezen en na het opslaan is hij direct gekoppeld. Als uw site nog niet in de lijst staat, dan drukt u op verifieer mijn webwinkel. Uw site wordt dan automatisch aan Google Search Console toegevoegd. Nadat u dit heeft opgeslagen is uw webwinkel ook direct gekoppeld. Vervolgens kunt u bij Google Search Console inloggen en u op de sitemap aanmelden. 

Google Search Console gebruiken
U kunt Google Search Console gebruiken voor het evalueren van de indexering in Google van webshops en websites. Daarnaast kunt u ook de resultaten van uw inspanningen in zoekmachinemarketing blijven analyseren. Het is fijn dat u zelf kunt analyseren of dat uw webshop ook gevonden wordt op de verwachte zoektermen of dat er juiste andere termen worden gebruikt die bijvoorbeeld niet aansluiten bij uw doel of product van de webshop. Dankzij Google Search Console weet u op welke zoektermen er gezocht wordt en hoe vaak dat er op gezocht wordt. Een andere optie, die u met Google Search Console heeft, is dat u kunt zien welke websites naar uw webshop verwijzen. U kunt ook nog eens gratis zien of dat Google een automatische penalty heeft gegeven. Dit kan voorkomen wanneer u zich niet heeft gehouden aan de richtlijnen van Google.

Diverse mogelijkheden dus met de handige tool Google Search Console. Ook hier kunt u nu gebruik van maken en bij vragen horen wij dat graag van u! << Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Google Search Console mogelijkheden