A  A

Google+ en het effect op website rankings

Home » Blog » Google+ en het effect op website rankings

Google+ en het effect op website rankings

Google+ heeft een duidelijk effect op de website rankings, maar hoe zit dat precies? Google+ heeft een grote invloed op de positie in Google, die een webpagina kan hebben. Het sociale netwerk Google+ van Google zelf is erg populair. Het is met Google+ mogelijk om mensen te volgen door hen toe te voegen aan uw kringen. Er zijn standaard kringen zoals familie en vrienden, maar het is ook een optie om zelf kringen aan te maken. Als u een website update, dan hoeft u dat dus niet met iedereen in het openbaar te delen. U kunt kiezen met wie u deze update wilt delen. Als een update gewaardeerd wordt dan kan dat getoond worden met een +1. Het kan vergeleken worden met liken op Facebook.

Waarom Google+ gebruiken?
Google is er bij de ontwikkeling van Google+ vanuit gegaan dat een referentie van een bekend persoon waardevoller is dan van iemand die u niet kent. Het voordeel is vaak dat mensen ook eerlijk zijn, u kunt wel zomaar mensen vragen om een beoordeling, maar zij kunnen niets over de inhoud zeggen als zij u niet goed kennen en als u mensen wel kent en zij oordelen, dan kunt u rekenen op een eerlijke mening en dat is nu precies waar consumenten naar op zoek zijn. Daarbij geldt ook dat hoe meer autoriteit en volgers u heeft hoe meer u met uw Google+ profiel in de zoekresultaten zult verschijnen. Een website moet daarom ook gekoppeld zijn aan uw Google+ profiel, deze kunnen elkaar zo blijven versterken.

Waardevol gebruik maken van Google+
Google+ is zeer geschikt om er voor te zorgen dat uw website goed zal ranken. Maak daarom ook een Google+ account aan en zorg dat uw account aan uw site wordt gekoppeld. Doordat mensen uw profiel kunnen volgen kunt u hen op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en kunnen zij deze beoordelen. Hierdoor zullen de zoekresultaten stijgen en zal uw website dus ook hoger ranken. Dat is toch precies uw bedoeling? Een website moet goed gevonden worden wilt u de concurrentie aan kunnen gaan! Google+ heeft daar een goed effect op en daarom is het zinvol dat u dit ook gaat gebruiken!<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Google+ en het effect op website rankings