A  A

Google Pagerank weer geheim

Home » Blog » Pagerank weer geheim

Google Pagerank weer geheim

De meeste mensen die al langere tijd websites maken, kennen de Google Pagerank Toolbar vast nog wel. Het groene balkje in de Google Toolbar geeft aan wat de Pagerank van een pagina is. Maar let goed op, want deze Pagerank wordt al een hele tijd niet meer geüpdatet door Google.

Pagerank, de term
De term Pagerank is afgeleid van de mede -Google- oprichter Larry Page. De term wordt gebruikt door Google om de populariteit/waarde van een pagina vast te stellen binnen het wereldwijde web. Larry had het idee om de pagina’s niet alleen aan de hand van de relevantie te laten ranken in de zoekresultaten, maar ook de populariteit zou hij er in meenemen. Daarbij wordt de populariteit afgeleid van de links die een pagina ontvangt. Het is goed om te weten dat de Toolbar Pagerank logaritmisch was opgebouwd. Iedere stap omhoog was hierdoor steeds lastiger. Dit kan zichtbaar worden aan de hand van een voorbeeld:
Pagerank 1 = 1 link
Pagerank 2 = 100 links
Pagerank 3 = 1000 links
Pagerank 4 = 10000 links

Dit is een voorbeeld, normaal wordt er gesproken over pagerank punten. Deze komen dan voort uit de kwaliteit en de kwantiteit van de inkomende links.

Einde pagerank?
Veel mensen zijn er blij mee. Het hoofdstuk pagerank wordt afgesloten. Het wordt echt weer een geheim! Voor sommige mensen is het lastiger. Pagerank is echter al enige tijd een geheim, aangezien er toch geen updates meer plaatsvinden. << Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Google Pagerank weer geheim