A  A
Home » Blog » Google AMP in zicht

Google AMP in zicht

Met uw website heeft u als doel dat de content echt gelezen wordt en dat u hoog in de zoekresultaten eindigt. Daarbij spelen snelheid en mobiele leesbaarheid een grote rol. Met Google's nieuwste speeltje genaamd 'Google AMP' gaat dat direct lukken. Maar wat is dit en wat kunt u ermee doen?

Wat is Google AMP?
Google AMP staat voor Google Accelerated Mobile Pages. Dit is een techniek waarmee u de mobiele bezoeker uitgeklede versies van blogs en artikelen supersnel aan zou kunnen bieden. Hierbij voert Google de snelheid verder op en zal dan de pagina’s cachen op hun eigen snelle servers. Het resultaat is er, want een AMP-pagina laadt ongeveer vier keer sneller en verbruikt tien keer minder data dan wanneer u een normale versie van die pagina gebruikt.

Voordelen Google AMP
Google AMP kent een groot aantal voordelen, maar het belangrijkste is toch wel de snelheid. Hierdoor verliest u niet onnodig bezoekers en u voldoet ook aan de verwachtingen op dit gebied. Snelheid is binnen SEO een belangrijke factor en daarmee gaat u dus ook meteen punten scoren! Maar er is nog een belangrijk voordeel, want gaat AMP-artikelen in een soort visuele carrousel tonen, dan komen deze boven de reguliere zoekresultaten. Hierbij kunnen uw bezoekers ‘swipen‘ tussen de gevonden AMP-artikelen. Dit zal de zoekmachine alleen doen bij zoekopdrachten vanaf smartphones en tablets.

Google AMP interessant voor u?
De techniek AMP is bedoeld voor tekstuele content, waarbij u kunt denken aan nieuwsverhalen, blogs en andere artikelen. Regelmatig content plaatsen is dus van groot belang en ook van belang voor de zoekresultaten in Google. Alles draagt er aan bij, dus doet u ook mee en plaats content op uw website.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Google AMP in zicht