A  A

Geen pop-ups meer op mobiel

Home » Blog » Geen pop-ups meer op mobiel

Geen pop-ups meer op mobiel

Google heeft bekend gemaakt dat de mobiele bezoekers vanaf 10 januari 2017 niet meer geplaagd zouden mogen worden met pop-ups. Daarbij spreekt Google over “intrusive interstitials”. Ze is van mening dat de toegankelijkheid van mobiele content optimaal moet zijn.

Intrusive interstitials wat zijn dat?
Er zijn voorbeelden genoemd door Google van technieken, die de content wat minder toegankelijk zouden maken. Ze bedoelt hiermee een pop-up die over de content verschijnt, wanneer u op de pagina komt of tijdens het browsen. Maar ook over een standalone “advertentie” die u als gebruiker weg moet klikken voordat de werkelijke content te zien is. Google noemt ook een aantal technieken die volgens haar nog wel mogen als ze goed toegepast worden. Het gaat hierbij over de overlays uit juridische overwegingen, de leeftijdsverificatie en banners, die een deel van het scherm beslaan. Het is nu duidelijk wat er mag en wat niet. Het advies is dan ook om u daar aan te houden, zodat Google het een en ander toe blijft staan en dat websites ook mobiel goed toegankelijk blijven.

Belang mobiele website
Een mobiele website is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. We zoeken vaak iets op via onze mobiele telefoon en dan is het prettig als dat ook snel kan en efficiënt werkt. Gaat u daarom ook met de tijd mee en zorg dat pop-ups verleden tijd zijn bij mobiele websites. Wij helpen u hier graag bij en zorgen er graag voor dat uw website mobiel ook goed werkt. Het kan u namelijk veel klanten opleveren en daar dragen wij graag ons steentje aan bij!<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Dennis van Rooij
Applicatieontwikkelaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Geen pop-ups meer op mobiel