A  A

Eerste indruk belangrijker dan ooit

Home » Blog » Eerste indruk belangrijker dan ooit

Eerste indruk belangrijker dan ooit

U heeft een eigen website of webshop. Uw bezoekers komen vaak via de zoekmachine terecht op uw website. Wat is de eerste indruk? Spreekt de website/webshop hen aan? Maakt hij hen nieuwsgierig? Is hij aantrekkelijk, interessant? De eerste indruk is van groot belang, want hierdoor kunt u klanten aantrekken of juist afstoten. Als bezoekers teveel vragen krijgen bij uw website, dan is de kans groot dat zij ze website verlaten en naar de concurrent gaan. Dat is natuurlijk niet wat u wilt en daarom moet u dat zien te voorkomen. Gelukkig kan dat met onze tips! Een goede website/webshop heeft namelijk een goede structuur. Het moet niet zo zijn dat bezoekers minutenlang moet zoeken naar informatie. Als u een product of dienst aanbiedt, dan moet dit voor de bezoekers goed herkenbaar zijn en in het menu duidelijk zijn aangegeven.

Website met structuur
Een goede website/webshop hanteert een bepaalde structuur. Daarbij kunt u denken aan een pakkende homepage en vanuit daar kunnen de bezoekers bijvoorbeeld meer informatie krijgen via het menu, diensten, contact, producten, allemaal kopjes die u in het menu kunt plaatsen en die meteen duidelijk zijn voor de bezoekers. Bij een website of webshop wordt vaak boven in de balk of links een menu geplaatst, zodat bezoekers sneller kunnen navigeren. U kunt ook een zoekfunctie inbouwen, zodat bezoekers kunnen zoeken en hierdoor sneller de betreffende informatie krijgen. Daarbij moet u er wel op letten dat u de zoekmachine goed instelt, zodat hij de woorden ook herkent en de bezoekers de juiste informatie geeft.

Pakkend design trekt bezoekers aan
Het design van uw website/webshop is van groot belang. Spreekt het mensen aan? Is het geschikt voor deze doelgroep? Het gaat er om dat het niet te oubollig is wanneer u een jong publiek aan wilt trekken. Voor oudere mensen gebruikt u andere taal enz. Uw bedrijf heeft een bepaalde uitstraling en deze kunt u in het design van de website terug laten komen. Hierdoor weten bezoekers u ook te herkennen en dat geeft hen ook een stukje vertrouwen. U kunt daarom nu bekijken wat de mogelijkheden zijn qua design en structuur, zodat u meer kans heeft om bezoekers aan te trekken. De website moet duidelijk zijn en niet lijken op een groot doolhof. De eerste indruk dient meteen goed te zijn. << Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Dennis van Rooij
Applicatieontwikkelaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Eerste indruk belangrijker dan ooit