A  A

Creëer een zoekwoorden verlanglijstje

Home » Blog » Creëer een zoekwoorden verlanglijstje

Creëer een zoekwoorden verlanglijstje

Een eigen website is leuk, maar hoe houdt u deze goed bij? Heeft u al eens gedacht aan een zoekwoorden verlanglijstje? Op welke woorden wilt u scoren met uw website, waar wilt u op gevonden worden? Het is belangrijk dat u duidelijk voor ogen heeft waar dat u zich op wilt richten met uw website. Hierdoor kunt u namelijk gericht actie ondernemen en content op uw website plaatsen met deze zoekwoorden.

SEO zoekwoorden
SEO is voor iedere website van belang, daarom kunt u een eigen zoekwoordenlijst samenstellen en daar rekening mee houden wanneer u voor uw website content schrijft of laat schrijven. U heeft bepaalde woorden waar u graag op gevonden wilt worden, maar welke woorden zijn dat? Dit zijn de woorden die u op uw lijstje kunt plaatsen. Hoe u dit kunt doen, ziet u hieronder.  

Zoekwoorden lijstjes maken
Het maken van een zoekwoordenlijstje kan op verschillende manieren. U kunt zelf nagaan op welke woorden u gevonden wilt worden en deze noteren. Maar u kunt ook van Google Adwords gebruik maken en bekijken welke woorden mensen de laatste maanden hebben gebruikt. U speelt in dat geval optimaal in op de manier van zoeken van uw (potentiële) klanten en daardoor is de kans groter dat uw website snel opgenomen wordt in de Google resultaten. Waar kunt u aan denken bij de zoekwoordenlijstjes?
1. Gebruik relevante zoekwoorden die in de titel geplaatst kunnen worden. Let op de spelling van uw zoekwoorden!
2. De zoekwoorden kunnen gebruikt worden in de interne links, maar ook in de blogartikelen op de website.
3. Creëer een goede balans tussen korte en langere zoekwoorden. bijvoorbeeld niet alleen website maken, maar ook website laten maken of goedkoop website laten maken. Ook dit zijn woorden waar mensen op zoeken.
4. Let ook goed op wat de concurrentie doet. Als de concurrentie groot is, is het lastig om boven hen te komen staan in de zoekmachines. Bekijk daarom welke andere zoekwoorden ook gebruikt worden en speel daar op in.
5. Zoek uit hoe uw doelgroep zoekt. Een interne zoekmachine kan hier een oplossing voor bieden.

Zorg er voor dat uw zoekwoorden verlanglijstje niet te lang is, u kunt namelijk niet de focus leggen op 25 zoekwoorden. U kunt het beter rustig opbouwen en dan goed in de gaten houden waar mensen op zoeken binnen uw website. Blijf scherp en kijk altijd nog eens terug naar het lijstje wat u in het verleden hebt gemaakt!<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Creëer een zoekwoorden verlanglijstje