A  A

Conversiegericht landingspagina's schrijven

Home » Blog » Conversiegericht landingspagina's schrijven

Conversiegericht landingspagina's schrijven

Een landingspagina, u heeft er vast wel eens van gehoord. Maar wat is het nu eigenlijk? U kunt een landingspagina zien als een losse pagina binnen uw website. Deze is ideaal om naar te verwijzen vanuit andere media. U kunt hierbij denken aan een link op een Facebook banner of bijvoorbeeld een Adwords advertentie. Een landingspagina heeft een aantal voordelen. Doordat uw landingspagina aansluit bij de advertentie hoeft uw bezoeker niet meer na te denken of te zoeken. Het resultaat is dan ook dat minder bezoekers afhaken en meer bezoekers een boodschap op de pagina daadwerkelijk gaan lezen. Daarnaast kijkt Adwords naar de relevantie van uw landingspagina en de Adwords advertentie. Daarbij geldt dat hoe dichter deze bij elkaar liggen, hoe beter u wordt beoordeeld en des te minder u hoeft te betalen voor een klik. Bij het maken van een nieuwe landingspagina moet u er rekening mee houden dat er nog een aantal zoekwoorden zijn die belangrijk zijn om ook op gevonden te worden, maar waar u nog geen teksten voor heeft geschreven.

Een goede landingspagina
Bij een landingspagina is het belangrijk dat deze uniek is en is toegespitst op de geboden tegenprestatie. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het opvragen van een e-book. Het totaalplaatje moet de lezer informeren:
- Wat wordt er aangeboden?
- Wat is het voordeel?
- Waarom is het aantrekkelijk voor de lezer om er nu op in te gaan?
- Wat moet de lezer doen om nu op de aanbieding in te gaan?

Als u aan deze factoren denkt, dan kunt u een goede landingspagina maken. Het gaat er dus ook om dat de content, die u gaat plaatsen, uniek is. U kunt zich wel door andere sites laten informeren, maar neem nooit iets letterlijk over! Het is uw eigen website en alles moet uniek zijn, duplicate content is het slechtste wat er is. Het is verstandig om tijd te investeren in het schrijven van goede content passend bij uw website. Aan de hand daarvan kunt u een goede landingspagina maken.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Conversiegericht landingspagina