A  A

Conversie verbetering met geotargeting

Home » Blog » Conversie verbetering met geotargeting

Conversie verbetering met geotargeting

Wilt u dankzij Geotargeting in AdWords uw doelgroep bereiken? Dit kan! Een andere naam voor Geotargeting is locatietargeting. Hiermee kunnen adverteerders heel goed inspelen op de vraag van de consument. Er kan heel specifiek aan worden gegeven in welke regio u wilt dat uw advertentie getoond wordt. Dit kan door middel van een plaats, een land of een regio. Wanneer een persoon zich begeeft in de gespecificeerde regio en een zoekopdracht uitvoert via Google, zal de advertentie getoond worden aan deze persoon.

Geotargeting voordelen
Geotargeting heeft een groot voordeel namelijk dat u zich zeer specifiek op uw doelgroep kunt richten. U gaat de doelgroep op een meer gepersonaliseerde wijze aanspreken en hierdoor zal de interactie hoger worden. Het resultaat daarvan is dat de return-on-investment veelal positiever zal uitvallen. U kunt geotargeting het beste een ruimere periode laten draaien om de resultaten goed te kunnen bekijken. Hierdoor kunt u een betere inschatting maken van de toegevoegde waarde voor uw doelgroep. Er kan speciaal voor gebieden gekozen worden. Het kan ook zijn dat er enkele regio’s zijn die geen toegevoegde waarde hebben. Deze kunt u met geotargeting uitsluiten. 

Geotargeting doorvoeren
Om geotargeting door te voeren gaat u eerst een doelgroep selecteren. Vervolgens gaat u de regio instellen. Dit kan altijd aangepast worden. Er zijn verschillende targeting opties, per land (Google target automatisch op landniveau), plaats, provincie en regio en radius targeting. Er zijn ook drie verschillende locatiegroepen, interessantste plaatsen, locaties en demografie en locatie extensie. Een voordeel zijn de relevante advertentiekosten. Deze kunnen namelijk heel gericht en relevant inspelen op het zoekverkeer. Een andere voordeel zijn de relevante landingspagina’s. Ook wanneer u een beperkt budget heeft, is geotargeting een goede optie.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Conversie verbetering met geotargeting