A  A

Creëer zoekmachine vriendelijke URL's

Home » Blog » Controleer op zoekmachine vriendelijke URL's

Creëer zoekmachine vriendelijke URL's

Zoekmachine vriendelijke URL’s (Uniform Resource Locator, adres van bestand) de naam geeft al aan waar dat u ze voor schrijft, namelijk voor de zoekmachines. Het gaat over een URL, waaraan een zoekmachine af kan lezen waar de betreffende pagina over gaat. De zoekmachine vriendelijke URL’s worden ook geschreven voor de bezoekers. Ook zij kunnen door het lezen ervan de inhoud van de pagina bekijken. Bezoekers staan boven de zoekmachines, maar om bezoekers aan te spreken en te bereiken moeten de zoekmachine resultaten goed zijn. De positie van uw website in Google speelt mee wanneer dat u gevonden gaat worden. Dit is ook de reden dat er wordt gesproken over zoekmachine vriendelijk.

Schrijven van zoekmachine vriendelijke URL
De basis van een vindbare website schrijven bestaat onder andere uit het schrijven van zoekmachine vriendelijke URL’s. Het is dan ook een van de vele factoren die uw positie in Google kan bepalen. Doordat het belangrijkste zoekwoord in de URL wordt verwerkt, wordt het voor de zoekmachine duidelijk waar de pagina over gaat.

Zoekmachines en bezoekers
Bij zoekmachine optimalisatie gaat u denken vanuit de bezoekers. Bij het ontwikkelen van uw website gaat u bekijken wat uw bezoekers willen weten, welke wensen zij hebben en wat u daar mee kunt doen. U werkt dus voor de klant, maar ook voor de zoekmachines en stemt dit op elkaar af. Met daarbij de juiste zoekwoorden kunnen de resultaten snel zichtbaar worden. Investeert u daarom ook tijd in deze URL’s en het bedenken van de juiste zoekwoorden per pagina, dit kan u namelijk veel klanten opleveren!<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Controleer op zoekmachine vriendelijke URL