A  A

Affiliate marketing en de kracht ervan

Home » Blog » Affiliate marketing en de kracht ervan

Affiliate marketing en de kracht ervan

Affiliate marketing gaat over advertenties van producten en services van bepaalde bedrijven, die op een website geplaatst kunnen worden. Als een bezoeker op de advertentie klikt, vervolgens ook op de website van de adverteerder komt en een product of dienst aanschaft, dan wordt er een commissie verdiend. Welk bedrag er verdiend kan worden, hangt af van een aantal factoren en is altijd variabel. 

Vormen affiliate marketing
Er zijn verschillende vormen van affiliate marketing. Er is een mogelijkheid om naar een bepaald product te linken, maar u kunt ook linken naar een hele website. Om uw website kunt u ook een soort shop genereren. Daarbij hoeft u zelf niets te doen, u hoeft er alleen voor te zorgen dat het product op uw site aan wordt geboden. Er wordt dan een bepaalde code op uw website geplaatst en dan is uw shop al klaar. Als u zelf geen webwinkel heeft, is dit een goede optie, zeker wanneer u een grote ruimte over heeft om op te adverteren. Een website met een nieuwsbrief is ook een ideale optie om te adverteren. Er kan een advertentie worden geplaatst over een bepaald product, aan te raden wanneer de nieuwsbrief een groot bereik heeft. 

Bedrijven en affiliate marketing 
Voor bedrijven biedt affiliate marketing alleen maar voordelen voor de sales. Bedrijven kunnen, wanneer anderen advertenties over hun dienst of product plaatsen, nieuwe klanten binnenhalen. De bedrijven die voor hen adverteren ontvangen een commissie als er via hen iets wordt verkocht. Nieuwe klanten worden aangetrokken. Er is een grotere kans op meer omzet. Dit is ook de reden dat steeds meer bedrijven voor affiliate marketing kiezen. Producten kunnen hierdoor sneller en beter bekend worden onder veel mensen. Wanneer de interesse bij de een is gewekt, gaat de bekendheid snel rond. Bekendheid en sales, daar zorgt affiliate marketing voor! Probeert u het ook eens, ontdek hoe snel affiliate marketing werkt!

 << Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

Affiliate marketing en de kracht ervan