A  A

8 tips om hackers uit uw WordPress website te houden

Home » Blog » 8 tips om hackers uit uw WordPress website te houden

8 tips om hackers uit uw WordPress website te houden

Heeft u een WordPress website en wilt u deze beschermen tegen hackers? Dan hebben we acht tips voor u hoe u dit het beste aan kunt pakken.

Tip 1: Een moeilijk wachtwoord kiezen voor uw WordPress website
Als u een nieuwe WordPress versie gebruikt, dan is hierbij een invoerhulp aanwezig, die aangeeft hoe moeilijk uw wachtwoord is. Hoe moeilijker het wachtwoord is, des te beter, want anderen kunnen het hierdoor niet gemakkelijk raden.

Tip 2: Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord
Als u meerdere websites heeft, dan is deze tweede tip erg belangrijk voor u: gebruik namelijk nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites. Stel dat iemand uw wachtwoord weet, dan kunnen ze in alle accounts en dat kunt u eenvoudig voorkomen door voor elke website een ander wachtwoord te nemen.

Tip 3: Overweeg automatische updates aan te zetten
De derde tip is dat u gaat overwegen om de automatische achtergrond updates voor de Wordpress-core en -plugins aan te zetten. WordPress wordt hierdoor namelijk ook automatisch bijgewerkt door een beveiligingsupdate. Urgente problemen kunnen daardoor ondervangen worden.

Tip 4: Laat automatische updates overal aan staan
De vierde tip is dat u de automatische updates aan laat staa op uw eigen computer en op de mobiele devices. Het beste kunt u een veilige browser gebruiken zoals Google Chrome.

Tip 5: Wees voorzichtig met beheerders-rollen
Als u meerdere gebruikers heeft op uw WordPress website, geeft u dan zo weinig mogelijk mensen de administrator of beheerder rol. Hierdoor kunt u uw account beter beschermen. Als zij namelijk de administrator rol hebben kunnen mensen veel veranderen, ook het wachtwoord en dan kunt u er niet meer in. Bescherm uw WordPress website en geef zo min mogelijk mensen uw WordPress wachtwoord.

Tip 6: Verwijder onnodige WordPress-accounts
Zijn er onnodige WordPress gebruikersaccounts in uw WordPress te vinden? Verwijdert u deze dan. Deze kunt u vinden bij het WordPress dashboard en dan bij de gebruikers of users.

Tip 7: Geef gebruikers de juiste rechten
U wilt voorkomen dat WordPress-gebruikers plugin- en theme-code aan kunnen passen. Daarvoor kunt u de volgende regel het beste toevoegen aan uw wp-config.php-bestand: define('DISALLOW_FILE_EDIT', true). Hierdoor is de kans dat een wachtwoord gestolen wordt veel kleiner.

Tip 8: Houd mailinglistst  en beveiligingsnieuws goed in de gaten
De laatste tip is dat u het beste de sites en mailinglists met beveiligingsnieuws goed in de gaten dient te houden. We hebben een voorbeeld voor u van een goede website waar problemen in WordPress-plugins worden gemeld, namelijk: WpVulnDB. Houd het goed in de gaten, zodat u uw WordPress website goed kunt beschermen en daar kunt u wel degelijk uw voordeel mee behalen.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Dennis van Rooij
Applicatieontwikkelaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

8 tips om hackers uit uw WordPress website te houden