A  A

7 SEO technieken om te vermijden!

Home » Blog » 7 SEO technieken om te vermijden!

7 SEO technieken om te vermijden!

Er zijn verschillende SEO technieken die nog steeds worden toegepast, maar die u beter kunt vermijden. We behandelen deze SEO technieken in het kort, zodat u weet welke technieken u beter kunt vermijden!

1. Zoekwoorden voor kliks
Wanneer dat u een goed zoekwoordenonderzoek heeft gedaan, dan is de kans groot dat u de focus legt op de zoekwoorden. Veel mensen proberen deze woorden dan ook vaak te verwerken in de titels. Maar is dat de bedoeling? Het is beter dat u zich gaat richten op de intentie en op het doorklikratio.

2. Veelvuldig gebruik van ankerteksten
Het is goed dat u intern en extern gaat linken, maar het is daarbij wel van belang dat er een goede omschrijvende ankertekst wordt gebruikt. Als u dat gaat overdrijven, kan het mis gaan. Zorg dat u het zo natuurlijk mogelijk houdt.

3. Per zoekwoordvariant een aparte pagina
Vroeger werd er per zoekwoordvariant een aparte pagina aangemaakt. Dit werkte destijds goed omdat Google toen andere richtlijnen had dan nu het geval is. Het gaat nu meer om de intentie en daarom is het niet meer nodig dat u voor iedere zoekwoordvariant een aparte pagina aan gaat maken. U kunt beter een sterke pagina maken die antwoord geeft op de zoekintentie.

4. Links kopen!
Het is niet nodig dat u links gaat kopen, het is dan ook niet aan te raden en kan gevaarlijk zijn.

5. Netwerk van subsites
U kunt beter een sterke domeinnaam hebben dan tien losse subsites. Het gaat er om dat u weet wat u wilt doen met een site en daar een goede domeinnaam voor uit gaat kiezen.

6. Exacte / gedeeltelijk matchende domeinnamen (EMD / PMD)
Het is beter dat u zich gaat richten op de merknaam en niet op een speciale zoekterm. De merknaam staat dus centraal als u een domeinnaam uit gaat kiezen!

7. Linkbait zonder strategie
Linkbait is goede content, dit maken veel mensen puur voor ‘de content’. Het resultaat daarvan is slechte content. Het is daarom beter om te investeren in goede tekst dan in de hoeveelheid.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Dennis van Rooij
Applicatieontwikkelaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

7 SEO technieken om te vermijden!