A  A

7 eisen waar een goede homepage aan moet voldoen

Home » Blog » 7 eisen waar een goede homepage aan moet voldoen

7 eisen waar een goede homepage aan moet voldoen

Als je een goede homepage wil, dan is het belangrijk dat hij aan zeven eisen voldoet. In dit artikel leggen we ze graag aan je uit, zodat jij ze kunt gebruiken! 

Jouw homepage is belangrijk!
De homepage is van groot belang en daarom moeten er zeven vragen beantwoord worden op je homepage:

1. Wie ben je?
2. Wat is je achtergrond?
3. Wat los je op?
4. Wat is je toegevoegde waarde?
5. Welke referenties heb je?
6. Fasering.
7. Waar ben je naar op zoek?

Het gaat er met name om dat je je eigen verhaal vertelt. Dan komen we direct aan bij het eerste punt. Je stelt jezelf voor. Wie ben ik? Wat kan ik hier doen? Waarom zou ik dat bij jou doen? Het zijn jouw logo, de tagline en de navigatie die hierin een grote rol spelen! Dit moeten goed in orde zijn, zodat de bezoekers ook weten wat ze aan je hebben en wie je bent.

Achtergrond
Wat is jouw achtergrond en wat is daarvan relevant voor je bezoekers? Waarom zou jij de meest geschikte partij zijn voor de doelgroep om de vraag te beantwoorden of op zoek te gaan naar een oplossing voor het probleem? Dit moet je duidelijk kunnen maken. Je moet je bezoekers kunnen overtuigen dat jij het beste bent wat ze kan overkomen.

Wat los jij op?
Je moet er niet vanuit gaan dat jouw doelgroep het probleem kent. Je moet duidelijk maken wat het probleem kan zijn en wat jij dan voor hen daarin kunt betekenen. Daarbij is het van belang dat je voorbeelden noemt, zodat zij het herkennen en contact met je opnemen. 

Wat voeg je toe?
Er zijn veel mensen die misschien wel hetzelfde aanbieden, maar waarom moeten ze juist voor jou kiezen? Wat kun jij hen meer bieden en wat voeg jij dus toe wat anderen niet hebben? Geef dat duidelijk aan, zodat je je bezoekers kunt overtuigen van jouw meerwaarde. 

Referenties
Welke klanten heb je geholpen, wat was het resultaat en hoe waren de reacties? Laat zien wat voor werk je levert! 

Fasering
Wat is de gedachtegang van je bezoeker? Wat is de volgende stap die nu gezet kan worden?

Waar ben jij naar op zoek?
Inschrijven op een nieuwsbrief, aanmelden voor een workshop? Gebruik een duidelijke call to action, die je wil gebruiken bij je bezoekers zodat jij deze kunt bereiken!<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Dennis van Rooij
Applicatieontwikkelaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

7 eisen waar een goede homepage aan moet voldoen