A  A

5 Tips voor een presentatie als een baas

Home » Blog » 5 Tips voor een presentatie als een baas

5 Tips voor een presentatie als een baas

Content marketing van 2017, waar denk je dan aan? Het is goed om mee te gaan met moderne en betere technieken die zorgen voor verandering. Alleen maar interessant om zelf eens te proberen en te ontdekken wat dat met jou kan doen. 

1. Mobiel
Je kunt er niet meer omheen, zorgen dat de content ook mobiel beschikbaar is. Een mobiel device is dan ook vanzelfsprekend bij de meeste bedrijven van nu. Zorg dat je website ook goed gebruikt kan worden op een mobiel apparaat. Maar de aandacht gaat ook verder en richt zich op technieken om content sneller te laten laden op mobiele devices. 

2. Meer clickbait
De strijd is al hevig, maar in 2017 zal de strijd rondom clickbait alleen maar heviger worden. Vroeger richtten uitgevers zich vaak op het binnenhalen van bezoekers via Google. Maar nu richten ze zich vaker op Facebook. Dit is een groei in het volume aan clickbait content. Dit wordt bekend gemaakt in een onderzoeksrapport van Kalkis Research.

3. Meer uitgeven aan paid media
Nieuws- en vakmedia hebben al enige tijd te maken met dalende advertentie-inkomsten. Dit wordt alleen maar meer en meer in 2017. Veel mensen maken namelijk gebruik van adblockers en ook de opkomst van Facebook als nieuwsbron zal niet helpen om meer omzet te genereren. Meer bedrijven krijgen in de gaten dat het niet meer zo eenvoudig is om social content op een organische manier te kunnen verspreiden dan voorheen. Daarbij kan gezegd worden dat de uitgaven aan social advertising de afgelopen vier jaar zijn verdubbeld. De verwachting is dat de groei door blijft zetten.

4. Videocontent
De landelijke 4G dekking zorgt ervoor dat mobiel en video minder in elkaars vaarwater zitten. Dit is te merken, want het aantal videoviews op Facebook is het afgelopen jaar verachtvoudigd en de verwachting is dat het alleen maar door gaat zetten.

5. Meer semantische content
Op dit moment valt het gebruik van virtuele assistants nog wat tegen. Dit is omdat ze nog niet zo goed begrijpen wat we willen. Maar daar zou verandering in komen, want de opkomst van de virtuele assistants zou ervoor kunnen zorgen dat er in dit jaar meer contentmanagers gebruik gaan maken van Schema.org bijvoorbeeld. Het is een techniek om onder andere zoekmachines en e-mailclients te helpen begrijpen om een beeld te krijgen van waar bepaalde content over gaat. Dit is van groot belang hoe Google Now, Siri en Cortana de gebruikers van dienst zullen zijn.<< Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Dennis van Rooij
Applicatieontwikkelaar
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

5 Tips voor een presentatie als een baas