A  A

404 pagina vergt creatieve aanpak

Home » Blog » 404 pagina vergt creatieve aanpak

404 pagina vergt creatieve aanpak

Heeft u op uw website wel eens te maken gehad met een 404 pagina? U klikt op een link op de website, maar er komt niets, de link loopt dood. U krijgt de foutmelding: “The page cannot be found.” Als u dit zelf mee zou maken wat doet u dan? Gaat u dan meteen weg? De kans is groot van wel, u heeft een negatief gevoel over de website en verlaat de site. Dit kan uw bezoekers ook gebeuren. Daarom is het belangrijk er voor te zorgen dat uw website en de interne links goed werken. Er zijn wel een aantal verschillende 404 pagina’s. Daarom is het goed dat u hier meer over te weten komt.

Verdieping in 404 pagina’s
Er bestaan gebruiksvriendelijke 404 pagina’s. Dit is voor u van groot belang. Het beste kunt u meteen de standaard 404 pagina over boord gooien. Deze is vaak erg lelijk en ontmoedigend. Er is geen winst te behalen en de kans is groot dat bezoekers de website meteen verlaten. Dat moet u voorkomen! Bij de 404 pagina kunt u het beste dezelfde look and feel van uw website gebruiken die u ook gebruikt. Hierdoor krijgt de pagina een herkenbaar uiterlijk. Eenvoudig houden is ook een goede tip. U kunt kort duidelijk maken dat de juiste pagina niet is gevonden, u kunt een oplossing aangeven (bijvoorbeeld een andere link weergeven waar bezoekers ook informatie kunnen vinden).

Links plaatsen 404 pagina
U kunt links plaatsen op de 404 pagina, daarnaast kunt u daar ook een zoekfunctie plaatsen. Een bezoeker kan met deze navigatiemethoden eenvoudig de juiste informatie vinden. Creatief zijn is ook een goede tip. U wilt namelijk uw bezoekers behouden en een positief gevoel geven, ondanks dat de juiste informatie tijdelijk niet kan worden weergegeven.

Belang goede 404 pagina
Veel mensen zien het belang van een goede 404 pagina nog niet in. Toch is het wel degelijk van belang en zeker voor websites waarbij veel dode links aanwezig zijn na een update. Al uw bezoekers wilt u namelijk ook op uw website behouden en door hier creatief mee om te gaan, lukt dat. Laat bezoekers weten wanneer er onderhoud aan uw website is, zodat zij hier begripvol mee om kunnen gaan. Zo kunt u met een 404 pagina toch de bezoekers op uw website houden. << Terug naar blog overzichtHeeft U interesse of vragen?

Meer informatie?

Neem contact op met onze specialisten:
Rick Martens
Marketing & Communicatie
T: 013-4 700 700Lezen op mobiel?

404 pagina vergt creatieve aanpak